Rīga, Latvijas galvaspilsēta, ir viena no visvairāk apmeklētajām pilsētām Baltijas valstīs. Tomēr, tā ir arī viena no viszaļākajām pilsētām Eiropā, kas piedāvā vairākas aktivitātes un piedzīvojumus aktīvai atpūtai. Ja jūs plānojat apmeklēt Rīgu un meklējat iespējas izmēģināt ko jaunu un aizraujošu, šajā rakstā mēs piedāvājam 10 idejas aizraujošiem piedzīvojumiem, iekļaujot dažādas izklaides vietas Rīgā. 

1. Brauciens ar Segway pa Vecrīgu

Iepazīstiet Rīgas Vecrīgu no cita skatu punkta un iepazīsties apskates objektus, izmēģinot braucienu ar Segway pa Vecrīgas ieliņām. Šī aktivitāte ir piemērota gan pieaugušajiem, gan bērniem un var būt lielisks veids, kā redzēt daudz vairāk nekā staigājot ar kājām. Segway tūres ir populārs piedāvājums gan tūristiem, kuri vēlas izpētīt Rīgu un tās vēsturiskos apvidus, gan izklaidējoša aktivitāte vietējiem, kuri vēlas atpūsties un izbaudīt skaisto pilsētas ainavu.

2. Brauciens ar velosipēdu pa Zaķusalu

Zaķusala ir viens no skaistākajiem un zaļākajiem Rīgas rajoniem, kura apkārtnē ir daudz sakoptu zonu, pludmales un piekrastes ainavu. Šī būs lieliksa aktīva atpūta Rīgā kādā no nesteidzīgajām dienām pavasarī vai vasarā. Izīrējiet velosipēdi kādā no pašapkalpošanās velonomām, piemēram, BalticBike vai pievienojaties kādā no velo braucienu tūrēm, piemēram, Riga Bike Tours, kas organizē dažādus braucienus pa Rīgu un tās apkārtni, kas var ietvert arī Zaķusalu. 

3. Minigolfs 

Minigolfs ir vienkārša un interesanta spēle, kas būs lieliska izklaide Rīgā un ir piemērota visiem vecumiem. Šī izklaide ir arī ļoti pieejama un nepieprasa lielas iemaņas, tāpēc to var baudīt ikviens, neatkarīgi no tā, vai jums ir spēles pieredze vai nav, kas nozīmē, ka tā būs arī lieliska izklaide bērniem. Turklāt, minigolfs ir arī lielisks veids, kā pavadīt laiku, ja meklējat alternatīvu citiem populāriem izklaides veidiem, piemēram, kino vai bāriem. Tā ir spēle, kas ir aizraujoša un garantē jautru izklaidi, kas paliks atmiņā uz ilgu laiku. Rīgas apkārtē ir vairākas minigolfa vietas, kas piedāvā šādu iespēju: Populārākā vieta Rīgā, kur spēlēt minigolfu ir “Play4score”, kas atrodas lielākajā Rīgas parkā – Mežaparkā.

4. Brauciens pa Daugavu ar SUP dēli vai laivu

Izmēģiniet laivas, motorlaivas, kajaka vai SUP dēļa braucienu pa Daugavu un izbaudiet pilsētas ainavu no cita skatu punkta. Šī aktivitāte ir lieliska aktīvā atpūta vasaras laikā, kad jūs varat izbaudīt vēsumu un svaigu gaisu. Populārākās kajaku, SUP dēļu, jahtu un laivu nomas vietas Rīgā:

  • “Riga Kayaking” – piedāvā kajaku īri, kā arī kajaku braucienus pa Daugavu un citām Rīgas apkārtnes upēm. Kajakus var iznomāt uz vietas vai pasūtīt piegādi.
  • “Rivercruises.lv” – piedāvā dažādas veidu kuģīšu braucienus pa vairākiem maršrutiem. Šeit ir iespējams arī iznomāt kuģīšus privātiem pasākumiem, piemēram, banketiem.
  • “Baltic Sailing” – jahtu noma Rīgā, Jūrmalā un citās Latvijas vietās. Piedāvā dažāda veida izbraucienus, atkarībā no pasākuma veida – ballīte, romantiska atpūta diviem utt.
  • “Lucavsala SUP” – SUP dēļu noma netālu Lucavsalā, kas piedāvā ne tika skaistas atpūtas vietas Rīgā, bet arī nodrošina aktīvās atpūtas iespēju visai ģiemenei – apmācības, instruktāža, dažādi grupu izbraucieni un pasākumi. 
  • “Laivinieks.lv” – piedāvā dažāda veida laivu īri laivošanai lielākajās Latvijas upēs, tajā skaitā Daugava.

5.  Piedalieties orientēšanās sacensībās

Orientēšanās sacensības ir lielisks veids, kā pavadīt laiku ar draugiem vai ģimeni, iepazīt jaunas vietas un pārbaudīt savas prasmes orientēšanās jomā. Tās ir arī lielisks veids, kā uzlabot savu veselību un labi izklaidēties. Ja vēlaties piedalīties orientēšanās sacensībās Rīgā, mājaslapā https://lof.lv/ atradīsiet visu aktuālo informāciju par gaidāmajām sacensībām un kā tajās reģistrēties.