Kurzeme ir viena no skaistākajām Latvijas vietām, kuru droši var apmeklēt gan vasarā, gan arī citās gadalaikos. Lai iepazītu šo reģionu, ir daudz dažādu iespēju un aktivitāšu, kuras var izbaudīt. Šajā rakstā sniegsim dažus padomus par to, ko var darīt Kurzemē.

Nacionālie parki Kurzemē

Pirmkārt, ja vēlies iepazīt Kurzemes dabu un vēsturi, noteikti vērts apmeklēt nacionālos parkus, piemēram, Slīteres nacionālo parku vai Kemeri nacionālo parku. Slīteres nacionālais parks atrodas pie jūras un piedāvā dažādas pastaigas, piemēram, pa džungļiem vai pa piekrasti. Savukārt Kemeri nacionālais parks ir vērts apmeklēt, ja vēlies iepazīt purvu dabu un dzīvniekus.

Pludmales Kurzemē

Otrkārt, Kurzeme ir zināma arī ar savām pludmalēm. Ja vēlies atpūsties pie jūras, var doties uz Liepājas pludmali, kas ir viena no lielākajām un skaistākajām pludmalēm Latvijā. Turklāt, Liepājas pludmalē ir arī dažādas aktivitātes, piemēram, supošana. Vēl viena populāra pludmale ir Ventspils pludmale, kurā ir dažādi atrakciju parki un pasākumi visai ģimenei.

Kultūras dzīve Kurzemē

Treškārt, ja interesē kultūra un vēsture, noteikti vērts apmeklēt Kuldīgu un Kandavu, kurās ir daudz senlaicīgu un skaistu māju un celtņu. Kuldīgā ir iespēja apmeklēt Venta ūdenskritumu, kas ir visplatākais ūdenskritums Eiropā, kā arī kāpās pa vecpilsētas ielām. Kandavā var apmeklēt viduslaiku pilsdrupas, kas atrodas netālu no Kandavas ezera.

Visbeidzot, Kurzemē ir plaša ēdienkarte, kurai raksturīga reģionālā garša. Kurzemē ir daudz zivju restorānu, kurās varēs nobaudīt svaigu zivju ēdienus. Vēl viena populāra ēdienkarte ir Kurzemes gaļas ēdieni, piemēram, karbonāde un desa.

Ja jautā ko darīt Kurzemē? Tad tagad zini, ka Kurzeme ir skaista un interesanta vieta, kurā ir daudz iespēju!