Latvija ir slavena ar savām skaistajām dabas ainavām, un ezera krasti ir vieni no skaistākajiem un populārākajiem atpūtas objektiem. Skaisti skati, nesteidzīga atpūta pie ezera krastiem un dažādas sporta aktivitātes pie ezera ir iemesls, kāpēc daudzi cilvēki izvēlas pavadīt laiku tieši pie Latvijas ezeriem. Populārākās atpūtas vietas pie ezera Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē piedāvā plašas iespējas izbaudīt nedēļas nogali vai atvaļināju ar brīnišķīgu skatu. Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažām no šīm vietām un sniegsim informāciju par izmitināšanas iespējām un aktivitātēm, ko var darīt pie ezera.

Latvijā populārākās atpūtas vietas pie ezera

Populāras atpūtas vietas pie ezera Latvijā:

Atpūtas vietas pie ezera Vidzemē

Vidzemē atrodas vairākas lieliskas atpūtas vietas pie ezera, kur var baudīt skaisto dabu un atpūsties no pilsētas ikdienas. Populārākie ezeri Vidzemes reģionā:

Burtnieku ezers 

Burtnieku ezers ir viena no populārākajām atpūtas vietām Vidzemē, kas piedāvā plašas iespējas atpūtai. Ezera krastā ir vairākas labi iekārtotas peldvietas ar bērnu laukumiem un tualetēm, kur var droši un ērti pavadīt laiku pie ūdens. Turklāt ezera apkārtnē ir vairākas atpūtas vietas un pikniku zonas, kur var baudīt dabu un garšīgas maltītes. Ja jums patīk ūdenssporta veidi, tad Burtnieku ezera apkārtnē ir daudz iespēju, piemēram, laivošana, ūdensslēpošana, ūdens velosipēdi utt. Turklāt, ezera apkārtnē ir arī daudz pastaigu un velomaršrutu, kā arī iespējas zvejot.

Pie ezera atrodas kempingi, viesu nami, atpūtas mājas un dažādas piknika vietas. Piemēram, “Burtnieku pils” piedāvā viesu namiņus, kas ir ideāli piemēroti ģimenes atpūtai vai kempings “Ezerkrasti” piedāvā vietu uzcelt savu telti pašā Burtnieku ezera krastā. No viesu namiem un atpūtas mājām ir vērts pieminēt “Pie Saulītes”, “Viesu nams Burtnieki” un “Viesu māja Burtniekkrasts”. Turklāt, pie ezera ir arī vairākas publiskas peldvietas, piemēram, Silzemnieku pludmale ar tualetēm un ugunskura vietām. Atpūtas vietas pie Burtnieku ezera piedāvā plašas iespējas pavadīt laiku dabā, izbaudīt ūdens atrakcijas, kā arī baudīt piknikus ar ģimeni vai draugiem.

Alūksnes ezers

Ezera piekrastē atrodas vairākas pludmales, kas ir īpaši populāras vasarā. Turklāt, Alūksnes ezers ir lieliska vieta ūdenssporta veikšanai, piemēram, braukšanai ar ūdensmoci, laivošanai un braucieniem ar SUP dēli. Atpūtas un izklaides vietu klāstā pie Alūksnes ezera ir arī tautasdziesmu parki, kur var baudīt mājīgu, tradicionālu atmosfēru.

Kempingi un atpūtas vietas pie Alūksnes ezera piedāvā dažādas iespējas ērtai nakšņošanai un lieliskai laika pavadīšanai. Šeit ir daudz kempingu, kas ir īpaši piemēroti tiem, kas vēlas izbaudīt dabu un izmitināties teltīs. Pieejamas ažādas atpūtas mājas un viesu nami pie ezera krasta, kas piedāvā ērtības, piemēram, guļamistabas un virtuves, un ir lieliski piemēroti tiem, kas vēlas baudīt atpūtu un komfortu vienlaikus. 

Populārākās atpūtas ir kempingi pie ezera “Ezermalas-44”, “Campingplatz”, viesnīcas “Benevilla Hotel & Cafe” un “Viesnīcas Jolanta apartamenti”, kā arī brīvdienu māja “Retumi”. 

Atpūtas vietas pie ezera Latgalē

Atpūtas vietas pie ezera Latgalē

Latgale ir Latvijas reģions, kas pazīstams ar daudz skaistiem un klusiem ezeriem, pie kuriem variet iegūt mieru no pilsētas burzmas un baudīt dabas skaistumu. 

Rāznas ezers

Rāznas ezers ir lielākais ezers Latgalē un piedāvā daudz iespēju atpūtai un izklaidei. Šajā ezera daļā ir atļauts peldēties un izbaudīt dažādas izklaides uz ūdens, iekļaujot iespēju iznomāt laivas vai ūdensmočus. Ezera apkārtnē ir arī labi iekārtotas piknika vietas un vairākas pastaigu takas. Turklāt, Rāznas ezera krastā ir arī vairākas apskates vietas, piemēram, Volkenbergas pils un Rāznas nacionālais parks. Populārākas atpūtas vietas pie Rāznas ezera, ko ir vērts izcelt ir atpūtas komplekss “Ezerkrasti”, viesu māja “Osmany” un viesu māja “Pīlādzis”.

Lubāna ezers

Lubāns ir otrais lielākais ezers Latvijā un piedāvā plašas iespējas gan relaksējošai, gan aktīvai atpūtai. Šeit ir dažas idejas, ko var darīt pie Lubāna ezera:

  • Pastaigas un velobraukšana – Lubānas ezera dabas parks piedāvā vairākas pastaigu un velobraukšanas takas, kas ļaus izbaudīt skaisto apkārtni.
  • Ūdenssporta aktivitātes – iespēja iznomāt laivu, SUP dēli, ūdensmotociklu u.c. un baudīt ezera ūdens priekus.
  • Putnu vērošana – Lubāna ezera apkārtnē ir daudzas putnu vērošanas vietas, kas piedāvā iespēju iepazīties ar dažādu putnu sugu dzīvi.
  • Skatu tornis – kalns ar skatu torni, kas piedāvā iespēju baudīt panorāmas skatu uz Lubāna ezera un apkārtni.
  • Makšķerēšana – Lubāna ezers ir laba vieta makšķerēšanai, un tajā var atrast gan karpu, gan līdaku un citas zivis.

Populārākas naktsmītnes Latgalē pie ezera “Lubāns” ir viesu māja “Zvejnieki” un ūdens tūrisma attīstības centrs „Bāka”.

Atpūtas vietas pie ezera Kurzemē

Engures ezers

Engures ezers ir viens no lielākajiem un dziļākajiem ezeriem Kurzemē. Tā piekraste ir lielākoties aizsargāta dabas parkā un piedāvā daudz iespēju vērot vietējo putnu dzīvi. Šajā ezera daļā nav atļauta peldēšanās, bet otrā pusē, kur ir arī kempings un piknika vietas, ir atļauts peldēties. Turklāt, apkārtnē ir arī dažādas pārgājienu takas, kā arī Engures ezers ir izcila vieta makšķerētājiem, kur var noķert līdakas, karpas un citas zivis. Iecieīta naktsmītne Enguras ezera krastā ir viesu nams “Bebri”.

Atpūtas vietas pie ezera Zemgalē

Usmas ezers

Usmas ezers ir lielākais ezers Zemgalē un piedāvā daudz iespēju atpūtai un izklaidei. Pie ezera ir labi iekārtota peldvieta ar bērnu laukumu un tualešu telpām, kā arī dažādas piknika vietas un restorāni. Ezera ūdeņi ir ļoti skaidri un tīri, tāpēc šajā vietā ir iespējams peldēties un nodarboties ar ūdenssportiem, kā arī doties pārgājienā pa kādu no skaistajām pastaigu takām. 

Viena no populārākajām atpūtas vietām pie Usmas ezera ir “Usmas muiža”, kas piedāvā numuriņus, atpūtas zonu ar pirti un baseinu, kā arī restorānu. Šī vieta piedāvā arī velonomu, kajaku un laivu nomu, dodot jums iespēju izpētīt skaisto apkārtni uz ūdens.

Otra populāra atpūtas vieta ir “Atpūtas Kempings Usma”, kas atrodas ezera rietumu krastā. Šeit ir iespējams uzstādīt savu telti, iznomāt mājiņu, kajaku vai laivu un doties pārgājienos pa dabas takām vai zvejot uz ezera. Atpūtas kompleksā ir arī vairākas bērnu rotaļu laukumi, piknika vietas un sporta laukumi.

Turklāt Usmas ezera apkārtnē ir arī daudz skaistu pastaigu vietu, piemēram “Usmas Elkraga dabas taka”, kur ir ierīkotas piknika vietas un atpūtas zonas.